top of page
Sök
  • Grästorp Energi

Stäng av strömmen, inte elmätaren.

Nu när sommaren är slut och vintern börjar närma sig så vill vi informera samtliga kunder att inte bryta strömmen via huvudströmbrytaren in till exempelvis er sommarstuga, pumphus eller liknande.


Grästorp Energi är som nätägare skyldiga att samla in mätvärden. Om du som kund bryter strömmen via huvudströmbrytaren fungerar inte fjärravläsningen och din mätarställning rapporteras inte till oss.


Om vi inte får kommunikation med din elmätare så registrerar vi en felanmälan. Då måste vi skicka ut en montör för att felsöka varför vi inte får in några värden. Detta är mycket viktigt för oss då vi inte heller kan se vad som händer i elnätet och inte kan upptäcka eventuella elavbrott. Om man önskar att bryta strömmen så skall detta göras på elmätaren och inte genom att bryta på huvudströmbrytaren.

Addax 3-Fas mätare – Brytare

Denna funktion skall du använda när du vill stänga av anläggningen till exempel när du skall resa bort en längre tid. När man gör detta så har elmätaren kvar spänning och kan fortfarande kommunicera med oss.


Bryta strömmen Tryck och håll displayknappen intryckt i 10 sekunder. Denna knapp hittar du längst upp i det vänstra hörnet på din elmätare. När det knäpper till i mätaren och du kan se en symbol som liknar en öppen brygga så är strömmen bruten efter mätaren.


Återinkoppling av strömmen

Om du nu önskar att starta strömmen igen så skall du trycka och hålla displayknappen intryck i 10 sekunder. När man sedan hör ett knäppande ljud så är strömmen igång igen.

Observera Denna brytarfunktion inte får användas som säkerhetsbrytare. Vid elektriskt arbete på er anläggning skall strömmen brytas via huvudströmbrytaren.

Vid vidare frågor eller funderingar så rekommenderar vi att du tar kontakt med vår kundservice.

988 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

VARNING - sprid gärna Den 20 februari hade en av våra kunder i Slädene besök av en man som uppgav sig komma från Grästorp Energi. Mannen knackade på dörren och uppgav att han ville komma in i maskinha

Försäkringskassan som kommer att handha utbetalning av det elstöd som regeringen beslutat om till elanvändare i elområde 3 och 4, meddelar att utbetalning till till hushållskunder kommer att starta de

Vi har för närvarande ett strömavbrott som rör större delen av Grästorps centrum. Montörer är på plats och vi hoppas det snart är igång igen. UPPDATERING: Strömmen är tillbaka inne i byn, men Tengene

bottom of page