top of page

BIOGAS

Biogas

Inne i Grästorps tätort har vi etablerat en biogastankstation för personbilar. Detta främst sprunget ur det önskemål som Grästorps kommun haft att kunna övergå till gasdrivna, mer miljövänliga kommunfordon, men är också ett resultat av ett ökat miljötänk i samhället i stort. Vi behöver alla hjälpas åt i arbetet med att bevara en grönare miljö.

Tankstationen är placerad på Södergatan 5 vilket är genomfartsvägen genom Grästorp. Vi har inrymt den hos Qstar och de allra flesta förekommande betalkort på marknaden  (som t.ex. Visa och MasterCard) går att använda vid betalning. Dessutom fungerar även tankkort utställda av Qstar, Bilisten, Pump och Fordonsgas på stationen.

Läget på gasmarknaden februari 2022:

Världsmarknadspriserna på gas stiger.

Tyvärr har vår mångåriga leverantör Trollhättans Energi sålt biogasverksamheten till ett Trollhätte- och Dalslandsbaserat bolag, Grönt bränsle AB.

Då Ragnsells avslutat produktionen av fordonsbränsle, har inte Grönt bränsle kapacitet i sin egen produktion att förse sin verksamhet med 100% biogas utan får komplettera med naturgas där prisbilden är onaturligt hög i dagsläget.

Grästorp Energi får endast Biogas levererad från Grönt bränsle men då Grönt bränsle måste köpa in naturgas för att täcka sina behov påverkar detta priset som Grästorp Energi får betala.

 

Grästorp Energi har försökt få leverans från andra leverantörer men intresset har varit mycket svagt och Grästorp Energi har inte fått in någon offert från dessa.

 

Idag köper Grästorp Energi in gas för 35:-/kg inkl. moms och frakt. Till detta kommer alla andra kostnader som stationen drar med sig.

 

Vi kommer att reglera priset på gasen efter vårt inköpspris men har ingen möjlighet att subventionera gasstationen mer än det vi subventionerar den i dagsläget och har gjort sedan 2008.

Länkar till mer information

Avsändare av denna sida är Grästorp Energi AB (elhandel).

bottom of page