top of page
Sök
  • Grästorp Energi

Elens dag 23 januari gav 50.000 kr till GiveWatts

Elens dag nådde sina mål – mer ljus kan spridas där el saknas på jorden.

Elens dag firades den 23 januari. Tack vare att många var aktiva – inte minst energiföretag över hela landet – nåddes ett viktigt mål: över 1 500 inlägg på sociala media. Det gav hjälporganisationen GIVEWATTS 50 000 kr till att installera rena energilösningar i Kenya och Tanzania i områden som saknar el.


Energiföretagen Sverige skänkte 50 kronor för varje inlägg i sociala medier som visade nyttan med el, eller var kopplat till cirkuslampan eller GIVEWATTS. De 1 500 inlägg som nåddes totalt överskred gränsen på 1 000 inlägg som alltså gav GIVEWATTS 50 000 kronor.


Hittills har GIVEWATTS, med stort stöd av Energiföretagen Sverige och dess medlemsföretag under fem års samarbete, kunnat installera över 25 000 solenergilampor i Kenya och Tanzania. Efter den senaste julkampanjen där många energiföretag deltog och nu Elens dag växer den siffran ytterligare. Lamporna är av största vikt för att skolbarn (som på bilden ovan) kan studera bättre efter mörkrets inbrott.


Under Elens dag lanserades också en specialversion av Cirkuslampan i form av en glödlampa gjord av designern Mathias Johansson. Lampan ska säljas under hela år 2017 och kan köpas av både företag och privatpersoner. GIVEWATTS får här 50 000 kronor när 100 lampor har sålts.


Kalle Lindholm är ansvarig för samarbetet med GIVEWATTS hos Energiföretagen. Han konstaterar:


– Jättekul att många energiföretag var så engagerade i Elens dag. Idérikedomen var stor och det har varit kul att följa detta på sociala media. Vi fick också draghjälp från podcasten Wahlgren & Wistam som har över 400 000 lyssnare per vecka. Dessutom pushade flera Instagramprofiler för Elens dag och GIVEWATTS på sociala media. Så vi tackar alla som dragit sitt strå till stacken.


Bookmark the permalink.

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Fredagen 7 juni är kontoret stängt

Fredagen den 7 juni är en riktigt klämmig dag. Därför håller vi kontoret stängt den dagen. Vi önskar alla en riktigt härlig nationaldag tätt följd av en trevlig helg. Som vanligt gäller att vid akuta

Avbrott i Tun och Vänersnäs 3 juni 2024 UPPDATERAD 12.45

Vi har för närvarande drabbats av ett oplanerat avbrott som berör kunder i Tun och Vänersnäs. Felsökning pågår. Uppdatering 12.45: Elleveransen skall nu vara tillbaka för samtliga drabade kunder.

コメント


bottom of page