top of page
Sök
  • Grästorp Energi

Nytt pris på elöverföring från 1 oktober

På grund av ökade kostnader så justerar vi på den rörliga avgiften (elöverföring) för våra elnätskunder fr.o.m. 1 oktober 2022. Justeringen sker med 3,75 öre/kWh inkl. moms. Vid en förbrukning på 2.000 kWh/år så innebär det en höjning med drygt 6 kr per månad, och vid en förbrukning av 20.000 kWh/år så innebär det 62,50 kr i merkostnad per månad.


Orsak till höjningen är kraftigt ökade kostnader för inköp av el för att täcka elnätsförluster.

Elnätsförluster är den energiförlust som uppstår vid all överföring av el i ett elnät. Dessa nätförluster måste elnätsföretaget (Grästorp Energi ek för) köpa på energimarknaden som vilken kund som helst. Med anledning av de elpriser vi har idag så tvingas vi därför göra denna höjning.


Observera att höjningen omfattar våra elnätskunder, och berör inte elhandelsavtalen.166 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Fredagen 7 juni är kontoret stängt

Fredagen den 7 juni är en riktigt klämmig dag. Därför håller vi kontoret stängt den dagen. Vi önskar alla en riktigt härlig nationaldag tätt följd av en trevlig helg. Som vanligt gäller att vid akuta

Avbrott i Tun och Vänersnäs 3 juni 2024 UPPDATERAD 12.45

Vi har för närvarande drabbats av ett oplanerat avbrott som berör kunder i Tun och Vänersnäs. Felsökning pågår. Uppdatering 12.45: Elleveransen skall nu vara tillbaka för samtliga drabade kunder.

Kommentare


bottom of page