top of page
Sök
  • Grästorp Energi

Nytt pris på elöverföring från 1 oktober

På grund av ökade kostnader så justerar vi på den rörliga avgiften (elöverföring) för våra elnätskunder fr.o.m. 1 oktober 2022. Justeringen sker med 3,75 öre/kWh inkl. moms. Vid en förbrukning på 2.000 kWh/år så innebär det en höjning med drygt 6 kr per månad, och vid en förbrukning av 20.000 kWh/år så innebär det 62,50 kr i merkostnad per månad.


Orsak till höjningen är kraftigt ökade kostnader för inköp av el för att täcka elnätsförluster.

Elnätsförluster är den energiförlust som uppstår vid all överföring av el i ett elnät. Dessa nätförluster måste elnätsföretaget (Grästorp Energi ek för) köpa på energimarknaden som vilken kund som helst. Med anledning av de elpriser vi har idag så tvingas vi därför göra denna höjning.


Observera att höjningen omfattar våra elnätskunder, och berör inte elhandelsavtalen.163 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Avbrott fredag 23 februari

Vinden ställer till det för oss. Vi har för närvarande avbrott i flera av våra områden, bl.a. Flakeberg, Sparlösa, Ulvstorp och Slädene. Montörerna jobbar för fullt med att återställa och se till att

Avbrott i Flakeberg tisdag 30 januari

Vi har för närvarande ett avbrott i Flakeberg. Montörer är på väg för att åtgärda felet. Edit 16.10: Nu skall felet vara åtgärdat, och alla berörda kunder skall ha fått sin elleverans åter.

Grattis, Elen!

Idag firar vi Elens dag. Tänk så bra elen är. Det är inte mycket som fungerar utan den. Grattis, Elen!

bottom of page