Ny, höjd energiskatt från 1 juli 2017

All elanvändning i Sverige är skattepliktig. Den energiskatt som företag betalar beror dels på vilken typ av verksamhet företaget bedriver, dels var verksamheten bedrivs. Privatpersoner på vissa orter är berättigade till ett norrskatteavdrag.

Som en del i Energiöverenskommelsen har Riksdagen beslutat att höja energiskatten för el till hushåll och tjänsteföretag med 3,75 öre/kWh (3 öre/kWh exklusive moms) per 1 juli 2017.

Tisdag 08.00: Strömavbrott i samhället UPPDATERAD 09.35

Vi har för närvarande avbrott inne i samhället för några av våra kunder. Orsaken är att en kabel har grävts av. Reparation pågår och vi hoppas att felet är avhjälpt inom kort.

UPPDATERING 08.35; Nu har de allra flesta kunder fått tillbaka strömmen, dock ej området Brännebacka, där det tyvärr kan dröja ännu en stund innan allt fungerar som vanligt igen.

UPPDATERING 09.35; Nu ska alla ha fått strömmen tillbaka. Om inte, kontrollera ev. jordfelsbrytare så inte den har löst ut, annars kontakta oss.
Vi tackar alla kunder för visat tålamod, och våra montörer för väl utfört arbete.

Vinnare “72-timmarslåda” utsedda

Det var många som besökte Grästorpsmässan i helgen, och som ville vara med i vår utlottning av tre stycken “72-timmarslådor”.

Vinnare blev;
Pernilla Skoog, Grästorp
Helen Moberg, Vedum
Kent-Ove Jansson, Grästorp

Grattis till vinnarna, och tack till alla som deltog!